Auteursblog

Hiernaast lees je alle nieuwe updates van de auteurs van Boekscout.
De auteursblogpagina’s staan vol met verhalen over het project van de auteur; zijn of haar boek dat binnenkort bij uitgeverij Boekscout verschijnt of is verschenen.

Beschouw het als een online, openbaar dagboek waar de auteur lezers meerdere malen per week op de hoogte houdt van de ontwikkelingen. Samen met de auteur stap je in het proces dat begint met een digitaal manuscript en resulteert in het feestje wanneer hij of zij hét grote moment beleeft; de verschijning van het boek!

Volg ons op Facebook

Berichten

 • jolandecornelissebeekman

  Op pad met de fotograaf

  “Even een glimlach!”, zegt ‘ie.Ik sta met mijn favoriete rode stappers in een laag rottend blad, overdonderd door een overvloed aan schoonheid in goud, koper, zonneschijn en de geur van de natuur in november, terwijl ik mezelf probeer te ontspannen en braaf m’n mondhoeken omhoog trek voor een vriendelijk auteursportret.Reden voor een glimlach is er wel. Het wonderlijk beschilderde herfstbos sluit naadloos aan bij mijn verbeelding; ik zie bìjna de glanzende schubben van een Neldaniaanse Blauwstaart tussen de bomen door glinsteren.  Ik denk terug aan een zomer - zeventien was ik - waarin ik met mijn schoolvriendin en haar familie ...

  Lees meer en reageer.

 • mauritsvansambeek

  Komische Karakterkunde

  De kans van slagen leek gering. Er was al vaker een poging gedaan. Maar iedere keer knalde het deksel figuurlijk op de neus met hangende snottebel. Waarom zou het deze keer anders zijn? Had het überhaupt wel enige zin om toch weer te proberen?

  Met vallen en opstaan leer je lopen. Met zwalken en zwijmelen leer je de realiteit doorgronden. Met proberen en acteren kun je een nieuwe vaardigheid aanleren... Dat zijn gemeenplaatsen die we voor een kind als normaal beschouwen.

  Maar wat vertelt ons dit over hoe we als mens in elkaar steken? En waarom zou een reflectie op deze dingen van belang zijn voor het er...

  Lees meer en reageer.

 • isabron

  Fragment nieuwste column: Speciaal spreekuur.

  Het is op een hectische maandagochtend als Nathalie de wachtkamerdeur met een welhaast zwierige zwaai opent. Zij meldt zich met de verrassende woorden:"Ik heb vandaag mooie mannen spreekuur." Zij knikt nog eens overtuigend ter bevestiging. Alle mannen gaan verzitten  en zetten hun 'zondagse gezicht'op. Om de spanning nog wat op te voeren, zwijgt ze tien lange seconden, terwijl ze kieskeurig in het rond kijkt.........

 • buitenwerf

  Nog bijna 4 weken......

  Nou, de aftrap is geweest. De uitnodigingen voor de promotiemail zijn verstuurd en 40 mensen hebben te kennen gegeven dat ze die willen ontvangen, waarvoor hartelijk dank. Top.

  Nu de rest nog. Inmiddels heb ik een aantal kranten en tijdschriften doorgegeven die een persbericht moeten ontvangen als 'Lekker chillen' uit is.

   En ik ben me druk aan het beraden wat ik nog meer kan doen om het wereldkundig te maken. Mijn hersens werken op volle toeren. Ik heb wel wat ideetjes, maar daarover later meer. 

  En als jullie iets weten? Kom maar op!

 • AnnetBijsterveld

  Dit is Autisme

  Gisteravond had ik het geluk om mijn boek te mogen promoten door het aan te bieden aan de schrijfster van het boek Geef me de 5 en onder andere ook het boek Dit is Autisme.

  Ze gaf een lezing en ik was daar uiteraard bij.

  Omdat mijn verhaal zo bijzonder was, bood ze aan om het even officieel te doen op het podium, voor een volle zaal mensen! Wat een bijzondere ervaring!

  Dus los van het feit dat ik een van mijn favoriete schrijvers mijn boek mocht overhandigen, wilde ze dit ook nog even groots aanpakken en er zelfs nog even reclame voor maken! 

  Voor de prijs van 1 boek heb ik er misschien wel wat lezers bij gekregen! Wat een geweldige ervaring was dit.

  Ik ben ...

  Lees meer en reageer.