Auteursblog

Hiernaast lees je alle nieuwe updates van de auteurs van Boekscout.
De auteursblogpagina’s staan vol met verhalen over het project van de auteur; zijn of haar boek dat binnenkort bij uitgeverij Boekscout verschijnt of is verschenen.

Beschouw het als een online, openbaar dagboek waar de auteur lezers meerdere malen per week op de hoogte houdt van de ontwikkelingen. Samen met de auteur stap je in het proces dat begint met een digitaal manuscript en resulteert in het feestje wanneer hij of zij hét grote moment beleeft; de verschijning van het boek!

Volg ons op Facebook

Berichten

 • saskiaboer

  Gebarentaal

  Vandaag hoorde ik op het nieuws dat een belangvereniging, Ieder(in) ervoor pleit om bij een persconferentie over grote gebeurtenissen, een gebarentolk in te zetten. Dat zou dan ook uitgezonden worden op TV. Dat is heel goed nieuws voor alle mensen die doof zijn en Gebarentaal kennen. Het voelt ook als een erkenning voor Gebarentaal. In het buitenland, zoals onlangs in Nieuw-Zeeland, is het vaak wel gebruikelijk om bij persconferenties een gebarentolk in te zetten, maar in Nederland nog niet. Of het inderdaad gaat gebeuren en zo ja, per wanneer, dat is nog onduidelijk, maar in elk geval is er de intentie. Laten we hopen dat het er inderdaad komt, zodat het ook voor doven mogel...

  Lees meer en reageer.

 • eenadoptieuitvergroot

  Artikel adoptiemagazine

  Dit boek is een cadeau aan mezelf

  “Terug naar je begin”is een ontroerend en inspirerend boek over adoptie. Door brieven naar zichzelfte schrijven maakt de schrijfster onverbloemd contact met haar adoptiepijn envindt ze tegelijkertijd meer innerlijke rust.

  Op een prachtige zomerzondag zit ik op een parkbankjetegenover Sarah Changuna en stel haar vragen over haar boek. Voor mij zie ikeen vrouw met Hindoestaans uiterlijk, terwijl achter haar de rivier door hettypisch Hollandse landschap stroomt. Nature en Nurture in één oogopslag entegelijkertijd typerend voor de stijl waarin haar boek is geschreven.Charlott...

  Lees meer en reageer.

 • martijnphilip

  Een spin in de rozen

  Het verdient een aanbeveling deze roman bijna heroïsch door de dominantie dat betekent nog geen musje van het dak. Deze hoofdpersonage Korola, wat van de kaart, hij is opgelicht een watje daarom maakt het hem onzeker, het tegenovergestelde van zijn moeder, daarom heeft hij geen enkele weerstand tegen al deze beledigingen.

  Eva zijn vriendin & moeder van zijn kinderen wat haar carrière betreft is zij gunstig onderscheiden, Pola het nieuwe meisje, Eva gebruikt haar tactiek na een hevige ruzie, nu het tweede gezicht, zonder blikken & blozen de rekening bied.

  De orde van de dag, het nachtcafé de Dodenwaard de nationalistische volgelingen door de messteek is hij verwond...

  Lees meer en reageer.

 • leonievrieze

  Verdraagzaamheid een les uit het verleden

  Groepen en mensen staan lijkt het welvandaag meer tegenover elkaar dan ooit. En men neemt elkaar de maatmet betrekking tot elkaars mening en heeft heel snel een oordeel.Doelgroepen moeten zichzelf nog verdedigen of mensen hebben het gevoel dat ze er niet mogen zijn.Lang hebben mensen na de Tweede Wereldoorlog gedaan over de wederopbouw van ons land en het proberen te verwerken van alle leed.

  Nu wel al zo lang vrij zijn mag onverdraagzaamheid toch niet het vervangende woord voor vrijheid worden.Want zij die hebben gevochten en de oorlog hebben meegemaaktdaaraan zijn we het toch verplicht om deze vrijheid om te zettenin r...

  Lees meer en reageer.

 • tondijkstra

  Heiligt het doel de middelen?

  Of toch maar niet?

  Heb je een idee of een nog niet uitgekristalliseerde verhaallijn, maar wil het schrijven niet lukken. Blijft de creativiteit uit. Is het grote idee ongrijpbaar en zit je in een impasse. Doorbreek dan je verlamming door te gaan schrijven.

  Wat is dat voor raad?, vraag je je af. Het lukt toch niet. Wat kun je daar dan mee? Zie het als een warming up zoals bij sporten. Neem afstand van de ingeslagen weg, parkeer de ideeën, verhalen en gedachten waarop je vastliep. Bekijk die eens vanuit een ander perspectief. Zoom in op dingen die er zo op het oog niet toedoen. Kortom doe inspiratie op door middel van associat...

  Lees meer en reageer.