Auteursblog

Hiernaast lees je alle nieuwe updates van de auteurs van Boekscout.
De auteursblogpagina’s staan vol met verhalen over het project van de auteur; zijn of haar boek dat binnenkort bij uitgeverij Boekscout verschijnt of is verschenen.

Beschouw het als een online, openbaar dagboek waar de auteur lezers meerdere malen per week op de hoogte houdt van de ontwikkelingen. Samen met de auteur stap je in het proces dat begint met een digitaal manuscript en resulteert in het feestje wanneer hij of zij hét grote moment beleeft; de verschijning van het boek!

Volg ons op Facebook

Berichten

 • adoptieineenboekje

  Luisterboek adoptie

  Ik zat vandaag te denken, hoe zal het zijn om mijn boek met mijn adoptie verhaal in te spreken en op te nemen.  Zoals een luisterboek.  Ik denk dat het een goed idee kan zijn. 

 • stanskorspero

  Nieuwsgierig? Of w8 je tot half augustus?

  Ik heb jullie nieuwsgierigheid gewekt!

  Dat blijkt uit de reacties die ik krijg en aan het aantal lezers op deze auteursblog en mijn Facebook pagina (die je kan vinden onder mijn eigen naam).

  Hieronder een kort stukje uit mijn boek.

  ...

  De dagen gaan voorbij zonder dat ik daar het besef van heb of wat er rondom in de omgeving gebeurt. Maar die ochtend, nadat ik gebeld had naar de afdeling en ik te horen kreeg dat het nog stabiel was, kwam ik tot het besef dat het de laatste schooldag was voor de grote vakantie. Ik heb na een poosje piekeren het besluit genomen om de meiden zelf van school te halen. Het was natuurlijk te verwachten dat ik nie...

  Lees meer en reageer.

 • bentehoogeveen

  Een week!

  Een week geleden kwam mijn boek in de webwinkel van Boekscout en Bol.com te liggen. Ik ben zo trots! Ik heb echt al geweldig lieve berichten gekregen van mensen die het boek heel herkenbaar vinden en anderen zijn zelf depressief en willen het boek nog graag lezen. Ik hoopte dat het boek een soort steun kon zijn, een soort herkenbaarheid kon geven, en nu hoor ik van meerdere mensen dat dit het geval is. Dat geeft mij echt een geweldig gevoel!

   

  Een aantal interviews zijn ook al gepland. Op dinsdag 24 juli 2018 ben ik te horen op RTV Zwolle radio en op vrijdag 27 juli 2018 ben ik, weer bij RTV Zwolle, maar dit keer bij hun in de studio. En op maandag 30 juli 2018 word i...

  Lees meer en reageer.

 • rolandsmulders

  Droogte

  Nederland gaat gebukt onder de zomer. De temperatuur ligt al veel te lang boven het gemiddelde en het is zo verschrikkelijk droog dat zelfs het onkruid zieltogend de geest geeft. Boeren kunnen de stoffelijke resten van de oogst over enkele weken alleen nog opvegen en ze zien de toekomst met schrik en beven tegemoet. Steeds vaker hoor ik iemand de vergelijking maken met de zomer van 1976. Toen was het ook zo ellendig lang droog en heet.

  Heb ik iets gemist? Zo erg was de zomer van 1976 toch niet. Ik bewaar er dierbare herinneringen aan. Vijftien was ik en het Zweedse meisje op de Italiaanse camping zag er leuk uit. Te verlegen om iets te proberen was ik, anders zou het helemaal een ...

  Lees meer en reageer.

 • hansoudendorp

  Genderneutraal en maatschappelijke diensttijd

  Ruim twintig jaar bleef het stil rond de dienstplicht. De opkomstplicht was afgeschaft maar daar bleef het bij. Dan is er nieuws: minister van Defensie Ank Bijleveld komt met een wetsvoorstel waarin de genderneutrale dienstplicht wordt geïntroduceerd. Dat is in Nederland nog nooit vertoond. Voortaan zullen ook meisjes worden ingeschreven voor de dienstplicht als ze 17 zijn. Het voorstel wordt door bijna de volledige Tweede Kamer aangenomen, een commissie van de Eerste Kamer bespreekt op 11 september de nadere procedure. De in het Regeerakkoord opgenomen maatschappelijke diensttijd krijgt een jaar om te zien of de jeugd er iets voor voelt. Een vergoeding, een diploma en voorrang bij b...

  Lees meer en reageer.