Auteursblog

Hiernaast lees je alle nieuwe updates van de auteurs van Boekscout.
De auteursblogpagina’s staan vol met verhalen over het project van de auteur; zijn of haar boek dat binnenkort bij uitgeverij Boekscout verschijnt of is verschenen.

Beschouw het als een online, openbaar dagboek waar de auteur lezers meerdere malen per week op de hoogte houdt van de ontwikkelingen. Samen met de auteur stap je in het proces dat begint met een digitaal manuscript en resulteert in het feestje wanneer hij of zij hét grote moment beleeft; de verschijning van het boek!

Volg ons op Facebook

Berichten

 • EllaMolenaar

  De avonturen van kat Spring

  Sinds ik me kan herinneren ben ik dol op katten. Ik teken, brei, haak katten en beschilder ook servies met mijn eigen bedachte katten.

  Afgelopen jaren heb ik een aantal boekjes getekend en geschreven over kat Spring.  De boekjes werden door een collega vormgeven en vervolgens werden er een aantal boekjes van gemaakt. Deze werden verspreid tegen kostprijs aan familie, vrienden en collega's. 

  Maar ik wilde toch wel een groter publiek bereiken met mijn boekjes. Vorig jaar zijn de boekjes "Spring moet een poepie' en Spring en Vis'  ter beoordeling naar uitgeverij Boekscout gestuurd. Na een paar maanden wachten, kreeg ik te horen dat illustraties en tekst goed genoeg w...

  Lees meer en reageer.

 • adrismits

  Mijn vriend. Uit 'mag ik even tussendoor' deel 2

  Mijn vriend.Als inktzwarte kralen liggen daar verzonkenmet vocht omfloerst haar ogenin een reflex gaat de handover het kopjedat zich altijd o zo trouwvoor mijn voeten vleiteen dier zo trouwheeft geen enkele menselijkheidals wenselijk wel gestelddoor haar aaibaarheidheeft die gewenste menselijkheideen hondenleven.
 • annicklauwers

  quarantainedagboek vrijdag 03/04/20

  Daarnet kwam er een pakje en het leek op eigen houtje te zijn gekomen. De deurbel ging en toen ik opendeed was er niemand, enkel een eenzaam achtergelaten pakje. Het blijft vreemd aanvoelen die contactloze omgang met elkaar.

  Ik heb altijd geloofd dat ik in se een eenzaat was die gemakkelijk zonder anderen zou kunnen leven, maar daaraan begin ik nu te twijfelen. Ik heb het ook nooit uitgeprobeerd omdat ik vreesde er wat vreemd door te zullen worden. Nu lijkt dit voor een deel van de bevolking effectief zo te zijn. Anderen blijven dan weer hardnekkig de regels overtreden omdat ze menen over bepaalde privileges te beschikken. Met beide groepen heb ik het eve...

  Lees meer en reageer.

 • huibpapenhuijzen

  Elkaar doodconcurreren om te overleven in the U.S. of A.

  Als we met z’n allen niet zo bang waren voor het coronavirus, dan zou ik er een humoristisch stukje over schrijven, maar dat doe ik nu maar even niet. Hebben jullie het NOS-televisiejournaal gezien op woensdagavond? Zo niet, dan is het bekijken van de reportage van de correspondent in Amerika Arjen van der Horst de moeite waard. We zien achter het indrukwekkende spreekgestoelte met het embleem van de President van de Verenigde Staten van Amerika, niet een charismatische persoonlijkheid die de staten verenigd, maar een ijdeltuit die uitblinkt in het tegen elkaar uitspelen en het tegen elkaar opzetten van mensen. Was de situatie nu niet zo dramatisch dan zou je erom kunnen lachen hoe timi...

  Lees meer en reageer.

 • gerdatenwolde

  Het is rustig

  Het is rustig op straat, in de winkels, soms zijn de winkels zelfs gesloten, maar in mijn hoofd is het druk. Druk met zorgen om diegenen die me na aan het hart liggen. Druk met wat ons nog te wachten staat, blijven we gezond, of... dat durf ik niet eens op te schrijven. 

  'Een mens lijdt dikwijls ’t meestDoor ’t lijden dat hij vreestDoch dat nooit op komt dagen.Zo heeft hij meer te dragenDan God te dragen geeft.

  Ooit werd dit gedicht opgetekend door een tot nu toe onbekende dichter. Hoop dat hij gelijk krijgt.